torstai 10. tammikuuta 2008

Jäälaattoja 6.1.2007

Avenie -promokuvien ottamisen yhteydessä huomasin aika mielenkiintoisen näköistä jäämuodostelmaa siinä Rauhaniemen venelahdessa. Lahdessa on ilmeisesti ollut samantyyppistä jääsilppua kuin Soukossa, ja nyt pakkasten aikana se on jäätynyt tuollaisiksi laatoiksi.

Lahti on aika pieni, olisiko sen halkaisija joku viitisenkymmentä metriä. Lahden reunoilla on melko korkeita puita, muutama havupuu ja sitten sellaista risukkoa. Nämä olivat sommittelun kannalta vähän hankalia. Kun koettaa saada kuvaan paljon jäälaattoja, pitää kameraa kallistaa eteenpäin. Tämä kuitenkin kallistaa puita inhottavasti, ja kun nämä ovat melko korkeita, niin ne pitää melkeinpä "katkaista", jos haluaa reilusti etualaa mukaan.

Kävin paikalla sunnuntai-aamuna ennen auringonnousua, ja uudestaan auringonlaskun jälkeen, jolloin löysin tämän itseäni miellyttävän sommitelman. Aamulla koetin saada kameran mahdollisimman alas, jäähän kiinni, käyttäen mahdollisimman laajakulmaista objektiivia. Katsellessani näitä kuvia koneella huomasin kuitenkin, että laatat näkyvät paremmin, kun ottaa kuvan vähän korkeammalta ja käyttää vähän normaalimpaa polttoväliä. Tein siis uuden reissun tämän havainnon perusteella. Ei tämäkään asia olisi ollut vaikeaa päätellä paikan päällä kameran läpi tiiraillen, mutta kun joskus on aivot jäässä, niin silloin ei mikään onnistu. :)

Tässäpä siis päivän tulos: otettu ~28mm polttovälillä, vajaan metrin korkeudelta, ja siten, että korkeat lahtea reunustavat puut eivät näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti