lauantai 2. helmikuuta 2008

Juoponlahti

Tai siis: Juoponlahden eteläpuolella oleva niemi.

Ajelin Sorilassa vähän ympäriinsä etsien kuvauksellisia seutuja. Pysäytin auton melko lailla samaan paikkaan kuin viimeksi, mutta suuntasinkin kohti Juoponlahden niemeä.

Sää oli vähän niin ja näin. Noin +3 °C, aurinko yritti välillä näyttäytyä, mutta enimmäkseen taivas oli harmaa. Niemessä oli lunta aika paljon, 10-40cm, ja se oli todellä märän oloista. Yhyy yhyy. Kiersin niemen, mutta en löytänyt oikein mitään mielenkiintoista. Ranta on risuryteikköä ja niemen keskellä on iso niitty tai pelto, joka lumen peittämänä ja tasaisesti valaistuna ei näytä oikein miltään. Ajattelin kyllä, että kesällä tästä voisi saada ihan kivoja, kansallisromanttisia kuvia.

Kierroksen jälkeen palasin autolle ja kruisailin vielä vähän ympäriinsä. Sorilan ala-asteen läheltä löyty mielenkiintoinen paikka, maantien kurvi ja taka-alalla peltoa ja metsää. Tuohon pitänee palata joskus kesällä. Olisikohan se tuo.

Jatkoin kurvailua vieläkin eteenpäin. Kylänalasenniemi näytti kartan perusteella ihan mukavanoloiselta paikalta, mutta kun piikkilanka näytti kiertävän aluetta ja autoakaan ei tuntunut saavan hyvin parkkiin, niin jätin väliin.

1 kommentti:

  1. Tässä kattelin mitä kaikkee juoponlahdesta on kirjotettu . Ite tykkään kyl rannasta kun muutenkin asun ihan siinä n. 500 metrin päässä. Ranta on tosi lähellä ja kun 8 vuotta asunut täälläpäin asuskellut nii kakarasta saakka siellä pulikoinut. Ihanan rauhallinen paikka ja yleensä pelkät nurmilaiset rannassa käykin että kaikki tuntevat toisensa kun kuumana kesäpäivänä sinne lähtee uimaan/ottamaan aurinkoa ;) Suurin osa on omasta koulusta aina ollut perheidensä kanssa niin niiden kanssa kiva vaihtaa kuulumisia kesästä :)

    VastaaPoista