sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Luminen aamu Pyynikillä 30.1.2008

Torstaiaamuna oli tullut sankahkosti lunta. Töihin lähtiessäni taivas näytti suht selkeältä, ja alkoi tuntumaan, että kuvaamaan pitää päästä. Kahdeksalta päätin, että otan töistä vähän liukumavapaata ja käyn katsomassa millaisen kultaisen tunnin luontoäiti tarjoaa.

Päästyäni paikalle, Pyynikille, taivas oli mennyt harmillisesti lähes täysin pilveen. Pelkästään tunnelman (ennen auringonnousua ei kovin montaa ihmistä vastaan tule) ja raittiin ilman vuoksi ajattelin kuitenkin pienen kävelylenkin tehdä.



Näissä parissa seuraavissa kuvissa oli suhteellisen kiinnostava taivas. Ne on otettu noin 90° auringosta poispäin, joten puihin lankeaa vähän valoa taivaan jäädessä vähän tummemmaksi. Nämä kolme kuvaa on otettu kuin nuo.




Tämä on Pyynikin näkötornin vieressä oleva näköalapaikka. Komean näköinen näkymä, josta en kuitenkaan tiedä, miten saisi hyvän kuvan. Lisäksi se on valon suunnan suhteen ongelmallinen, mistä valo voi tulla? Ei oikein sivulta, kun vasemmalla olevat puut varjostaisivat oikeat. Vastavalo tekisi komeista männyistä siluetteja, kuten oikeastaan tässä.. Myötävalo on myös mahdoton. Tässä jonkinlainen näkemys aiheesta, otettu normaaliobjektiivilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti