maanantai 28. huhtikuuta 2008

Matthau Mikojan & co

Sunnuntaina 27.4 oli Klubilla ikärajaton tapahtuma, jossa esiintyivät Matthau Mikojan, Parasite City sekä Nitrokiss. Saavuin paikalle käytännössä suoraan Vaasasta ja väsymys meinasi painaa jaloissa.

Tapahtuma oli ikärajaton, ja bändeistä minulla oli etukäteen kutina, että paikalla tulisi olemaan paljon nuoria naisihmisiä. Ajattelin etukäteen, että olisi kiva saada tallennettua 1) ihailun kohteita mahdollisimman edustavina 2) ihailijoiden fanittavia katseita.

Meno oli yllättävän hyvä. Erityisesti Parasite Cityn energinen setti kiinnitti huomion. Matthau Mikojanin bändi soitti myös komeasti. Yleensä laulaja-kitaristi joutuu tinkimään jommasta kummasta tai molemmista, mutta tämä homma tuntui toimivan!

Tällä kertaa käytin valotuksessa evaluatiivista mittaustapaa. Kuvaa ottaessa aina koetin katsoa, että (valoisuudeltaan) millaisessa kohdassa valittu tarkennuspiste on, ja sitten miettiä, että millainen kompensaatio tarvitaan, ettei mikään pala ikävästi puhki.

Jos tarkennuspiste on tummassa taustassa, niin valotusmittari yrittää valottaa sen lähelle keskiharmaata, mikä tarkoittaa käytännössä ylivalottunutta kuvaa. EV-kompensaation kun taas säätää vaikkapa -2:een niin silloin tuo tumma tausta valottuu tummemmaksi ja ollaan lähempänä totuutta. -2 ei tietenkään läheskään aina riitä, jolloin pitää sitten vaihtaa manuaalille, tai lukita valotus jossakin ei-niin-tummassa kohdassa.

Tälläiset pohdinnat pitää sitten toki tehdä minimaalisen lyhyessä ajassa. Jos säätö ei ole valmiina tai se ei tule ihan selkäytimestä millisekunneissa niin tilanne menee ohi.

Nitrokiss







Parasite City









Matthau Mikojan

Matthau Mikojan:




Matthaun basisti Teemu Broman:


Tällaiset ovat niitä "ihaileva fanityttökatseita", mistä aiemmin tekstissä mainitsin:



Tämä ryhmä oli niin sympaattisen näköinen, että oli ihan pakko pyytää lupa ottaa heistä kuva. Pukeutumiseen kuului mm. Uniklubi-juliste laukkuun kiinnitettynä.


Kaikki Matthau Mikojan, Parasite City ja Nitrokiss -kuvat.

1 kommentti:

  1. Loistavia kuvia. Ilokseni bongasin itsenikin parista otoksesta.

    VastaaPoista