perjantai 25. huhtikuuta 2008

Leidit landella

Viime kesänä innostuin kuvaamaan jalkapalloa. Lähinnä paremman puoliskon puistofutisjoukkueen pelejä, mutta myös muutama isolla kentällä oleva peli. Kangasalla järjestettävän Leidit Landella -turnauksen myötä oli taas aika ottaa sporttikuvia.

Viime kesänä kuvasin yhdistelmällä 20D + 70-200/4. Nyt 20D on vaihtunut 5D:een, jossa ns. rajauskerrointa ei ole, ja myös sarjakuvaus on 3 kuvaa sekunnissa viiden sijaan. 1.4x telejatkeen kanssa polttoväli on kuitenkin sama, ja arvelisin, että 5D:n kuva kestää jälkikäteen rajaamistakin huomattavasti paremmin kuin 20D:n. Telejatke tietysti huonontaa valovoimaa, ja vähän arveluttaakin että miten automaattitarkennus pysyy mukana.

Pelien alkaessa tuntui, että olen kyllä pahassa kesäterässä urheilukuvaustaitojen suhteen. Jos sellaisia nyt on edes ollut. :) Pallon perässä ei meinaa pysyä ainakaan jos rajaus on yhtään tiukempi. Tarkennuspisteiden vaihtelu tilanteen mukaan ei meinaa onnistua, tässä kyllä osansa on tuolla ergonomialla - se pikkarainen joystick ei ole mikään kaikista tarkin laitos. Jatkuvasti tuntuu, että olen ihan väärällä puolen kenttää. Toiminta kiertää minut kaukaa.





No, tästä on hyvä jatkaa.

Nyt kun telessäni on kuvanvakaaja, niin huvikseni koitin myös vähän pidemmillä valotusajoilla. Ihan hauskaa jälkeä, syväterävyys vaan venähtää kirkkaassa valossa tautisen pitkäksi.



Tässä kuvassa on jonkinlaista katukuvaustyyppistä symboliikkaakin mukana, heh:



Kaikki kuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti