keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Kevättä ilmassa

Olin vapun jälkeisen perjantain vapaalla. Päätin juhlistaa melkeinpä helteistä päivää menemällä löhöämään Kaupin jollekin rantakalliolle, katselemaan maisemia ja nauttimaan kesäisestä fiiliksestä.

Katselin siinä potentiaalisia kuviakin. Kun tarkastelin maisemaa siinä ihan keskipäivän valossa, mietin, että olisi hyvä ehkä välillä vähän rikkoa tapojaan. Ottaa välillä kuvia muutenkin kuin kultaisen tunnin aikaan. Ottaa välillä maisemakuvia, joissa terävyysalue onkin suppeampi. Tai joissa unohdan sommitteluperiaatteeni.

Mutta tässäpä nyt keskipäivällä otettu kuva. Oikeastaan valo on omalla tavallaan ihan kiva. Todella sininen ja tasainen, kuten järvi ja taivaskin.
Tämä kuva voisi olla jopa sellaista tosihyvä -sarjaa, kun tätä vain pelkistäisi. Etualalla on aivan liikaa tavaraa kuvan tunnelmaan nähden.



Nyt on alkanut luonto heräämään komeasti. Lehtipuut ovat tällä hetkellä niin vihreitä, että sivuvalossa kuvattu puu näyttää siltä kuin värit olisi räjäytetty fotarissa. Nyt pitäisi ottaa aikaa ja pyöräillä/kävellä/autoilla ympäriinsä etsimässä keväisiä näkymiä. Bändikuvaus vaan on viime aikoina haukannut aika ison osan kuvaamisresursseista.

Tämän otin pokkarilla Kaukajärveltä, Riihiniemestä, kun kävin töiden jälkeen hieman ulkoilemassa sielläpäin. Kuva on napsaistu "vähän sinnepäin", ja vaikka tykkään väreistä ja valosta, niin sommitelma on vähän hassu. Horisontti vähän turhan keskellä, ja puu vähän hassusti suhteessa siihen. Polarisaatiosuodinkaan ei haittaisi. Tähän paikkaan täytynee palata myöhemminkin järeämmän kuvauskaluston kanssa. Valon suunta on mukava ainakin illansuussa ja aamuvarhain.



Tämän otin Liutun rannasta, Kangasalta, kun oltiin tuttavilla kylässä. Aivan liian häthätää. Mutta jotakin tämäntyyppistä haluaisin hakea kunnon kuvaankin. Takavalaistua koivua puuhöttötaustalla. Mutta taustan pitäisi kyllä olla tummempi, ja sommitelman huomattavasti selkeämpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti