perjantai 11. huhtikuuta 2008

Tampere Reggae Festival 5.4.08

Illan artisteja MySpacessa:
Lauantaina oli reggaekuvailukeikka. Koska esiintyjiä olisi niinkin monta kuin kahdeksan, päätettiin kuvausporukan kanssa, että paikalle lähdetään kolmen kuvaajan voimin. Itse olisin vähän niinkuin kolmoskuvaajana, reggaeta en paljon kuuntele, vaikka ei minulla musiikkityyliä vastaan mitään olekaan.

Loppujen lopuksi paikalla olikin vain yksi bändi (The Journeymen Band), kaksi artistia dj:n kanssa (Nestori ja Raappana) ja sitten erinäinen määrä selektoreita (kuten Rootfellas). Tästä syystä kolme kuvaajaa oli ehkä vähän liikaa, mutta saipa ainakin kuvailla ilman paineita.

Väkeä tapahtumassa oli aivan hillittömästi. Yleensä, jos Klubi on loppuunmyyty, niin pääesiintyjän aikana tiskille tai vessaan sentään pääsee, mutta nyt tungos ulottui suurinpiirtein ulko-ovelta lavalle asti. Tälläinen väkimäärä kehitti myös jonkin verran lämpöä, joten kuvat eivät epäonnistuneet ainakaan kylmästä tärisevistä käsistä. :)

Valaistus oli jälleen kerran jonkin verran haasteellinen. Valo oli enimmäkseen punaista. Lavalla sitä oli täysin riittävästi, joskin se on ehkä vähän ruman näköistä, mutta yleisö oli kovin pimeä, sinne ei valoa osunut edes hetkittäin. Tästä syystä tuli kikkailtua salaman kanssa, ja joissakin kuvissa olen kuvankäsittelyssä nostanut yleisöä varjoista.

Mukana oli tällä kertaa Nikonin SB-28 -salama, jolla saa myös stroboa. Strobolla maksimiteho on kuitenkin 1/16, enkä sillä onnistunut oikein järkevää efektiä saamaan aikaan. Otin myös mukaan värikalvoja, jolla sitä saisi lämmitettyä, tosin en tiedä miten paljon kalvoilla on vaikutusta katon kautta heijastettaessa. Kokeilin myös heijastaa salamaa Klubin katossa olevista oransseista pinnoista, mutta tulokset eivät olleet ainakaan vielä erityisen onnistuneita.

Musiikki oli letkeää koko illan, mutta erityisesti iski tuo Journeymen Band. Groovaavaa soittoa ja kitaristin korvaa miellytti skebakuviot ja -soundit.

Alussa oli näinkin väljää:


The Journeymen Band:


Flipy/The Journeymen Band. Kuva on muuten otettu 175mm polttovälillä vähän kauempaa. Ihan hyvin onnistuu välillä näinkin.


Nestori:


Raappana:



Tästä voinee aistia porukan määrää:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti