torstai 24. huhtikuuta 2008

Pelaajakorttikuvia

Kuvasin viime kesänä pelaajakortit Suomen ehkä siisteimmälle futisjoukkueelle eli Tykkinaisille. Muutama kortti jäi kuitenkin uupumaan, joten sunnuntaina kuvattiin vähän lisää.

Päätin vuosi sitten kuvia ottaessa, että olisi kiva jos 1) kuvat sulautuisivat nettisivuille hyvin, 2) niissä olisi mukava valo ja 3) ne olisivat melko lailla yhtenäisiä. Lisäksi kuvassa pitää näkyä mahdollisimman paljon sponsoritekstejä. Toisaalta, naaman pitää olla kuvassa melko suurena, koska nettisivuille kuvat tulevat pikkuruisina. Tästä syystä rajaus on vähän tönkkö.

1) -kohdan päätin ratkaista valkoisella taustalla, 2) ja 3) -kohtien ansiosta päätin että valaistus tehdään salamoilla.

Ja näin se syntyy:



Taustakankaita minulla ei ole. Tässä tapauksessa kankaiden paikoilla on valkoiset seinät. Viime kesänä kuvat otettiin kentänlaidalla, joten vein mukana paikalle kaksi styroksilevyä, toinen selän taakse ja toinen antamaan täytevaloa naaman varjopuolelle.

(Kaavio tehty tuolla, siisti härpäke!)

Ja varsinainen kuva:


Ihmisten kuvaaminen, varsinkin näin muodollisesti, on kyllä vaikeaa. Jännitystä on ilmassa ja kuvien ottamisella on kiire. Itsekin kun jännitän kameran edessä järjettömästi, niin koen lisäksi kauheita empatiatuskia. Jotenkin se jää pitäisi murtaa, ja sitten osata painaa suljinta juuri oikealla hetkellä. Tätä pitäisi opetella lisää, mutta miten tälläistä oikein harjoittelisi? Kutsuu puolituttuja kylään ja sanoo että "otetaanko kuvia"? Vähemmästäkin ystävät kaikkoaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti