maanantai 17. joulukuuta 2007

Rock 'n' rollia 15.12.2007



Sweet Jeena
and her Sweethearts oli esiintymässä Kalevan Huurupiilossa 15.12.2007. Olin kuullut bändiä jo kerran aikaisemmin, ja ei voi kyllä pahaa sanaa sanoa. Tunnelma on kuin suoraan 50-luvulta, bändi on visuaalisesti kivan näköinen, meno on letkeää, soittovolyymi erittäin sopiva. Ja vielä en ole edes maininnut virtuoosimaista kitaristia Risto Klemolaa tai basisti Heikki Koivusta! Soitto groovaa kuin hirvi. Uusin bändin jäsen on rumpali Tumppi, ja vuodenvaihteen jälkeen saavat kuulemma toisen kitaristin soittamaan lap-steeliä. Myspace-sivulta löytyy pari biisiä.

Paikkana Huurupiilo on jotakin sympaattisen ja klaustrofobisen väliltä. Tunnelma on aika välitön, astuessani sisään paikan omistaja Jyrki Paavola jammaili mukana bändin tehdessä soundcheckiä. Kun jammailut oli jammailtu, omistaja siirtyi laittelemaan valoja bändille otollisemmaksi. Itsellenikin ne olivat otolliset, mutta vain nippanappa. Laulajan kohdalla ne "porottivat" niin, että valitsin valotusajaksi 1/250 f/1.8 ISO 3200. Mittasin tämän pistemittauksella siten, että "sijoitin" kasvon mittauslukeman +1 EV. Tallensin laulajan asetukset M -kohtaan, muiden kanssa käyttäisin Av:ta eli aukon esivalintaa. 5D:ssä on myös kätevä C-asento, johon voi tallentaa mitkä asetukset tahansa. Itselläni siellä on useimmiten perusmaisema-asetukset, manual-tila, aukko 16, peilin lukitus päällä. Bändikuvauksessakin sitä on tullut käytettyä. Viime keikalla asensin siihen pistemittaustilan ja -2EV kompensoinnin. Sitten kun otin kuvaa musta-asuisesta rokkarista, tuli kuvasta oikein valotettu, välittämättä siitä, kuinka kirkas tausta oli.

Kun soitto alkoi ja asetukset oli selvillä, oli homma lähinnä kuvakulmien ja tilanteiden kyttäämistä. Kumpikaan ei ollut erityisen helppoa. Paikka kun on pieni ja täyteen ahtautunut. Ratkaisevat hetket olivat myös aika tarkkoja, ilmeikkäästä bändistä kun halusi ne kaikkein edustavimmat ilmeet. Ilmettä oli miellyttävän paljon myös yleisössä, ja laajakulmalla koetin hakea tätäkin puolta mukaan kuviin.

Koko setti täällä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti