keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Psychobillyä

Lauantaina, kokonainen vuorokausi Teräsbetoni -kuvauksen jälkeen, oli Klubilla Club Sin -tapahtuma, jossa esiintyi kolme pohjoisamerikkalaista ja yksi suomalainen psykobillybändi. Myspace-sivuilta löytyy biisejä: Rezurex ja Stellar Corpses USA:sta, Gutter Demons Kanadasta ja Jim Dandy's Revenge Suomesta.

Psykobilly ei ole ehkä ihan sitä minun ominta musiikkia, mutta ylläolevia bändejä kuuntelemalla olen kyllä alkanut innostumaan aiheesta, no, keskivaikeasti. Läskibassosläppäys on vaan niin hyvän kuuloista. Erityisesti on iskenyt tuo Jim Dandy's Revengen vähän keveämpi, rautalankamainen soundi yhdistettynä hittibiiseihin. Gutter Demonsin "Room 209" on myös melkoinen hitti. Mutta suosittelen kyllä tutustumaan kaikkiin edellämainittuihin Myspace-näytteisiin.

Koitin saada keikalle jonkun mukaan kaveriksi, mutta en onnistunut. Ehkä 27 euroa maksavalla lipulla on osansa asiassa, ja toisaalta, etenkin olen valokuvaamassa jotakin keikkaa, niin olen varmaan itse kovin huonoa seuraa. Yksin on silti vähän tylsä mennä, keikkojen välissä tuntee itsensä hölmöksi kun hengailee keskenään jossakin.

No, koetin kääntää tilanteen edukseni ja jutustella mahdollisimman paljon paikalla olevien mielenkiintoisten näköisten ihmisten kanssa. Ihmisiä oli aika helppo lähestyä esimerkiksi lauseella "Moi, kuvaan Klubille, voinko ottaa kuvan teistä/sinusta". Hämmästyttävää, että kukaan ei edes kieltäytynyt. Ja hyvin monenlaisista asioista tulikin keskusteltua, esim. läskibassojen hinnoista, valmistajista, soittamisesta, Suomen rock'n'roll-kaupungeista, tatuoinneista, saksalaismiehistä, kemiläisvalokuvaajista, parisuhteista, jne :)

Musiikista voisi sanoa sen verran, että kaikki bändit toimivat kuin häkä. Stellar Corpses erottui ehkä eniten edukseen soitannollisista syistä (soitto oli vauhdikasta ja erittäin tiukkaa), Rezurexin keikalla taas yleisö villiintyi eniten.

Bones/Jim Dandy's Revenge ja släppäysnäyte:



Dusty Grave/Stellar Corpses:



Dan Mothman/Stellar Corpses. Kuvan tunnelma ja valaistus ovat mielestäni melko lailla täydelliset. Sommittelu tökkii hieman, ja samoin alareunan musta möhkö.



Ennen Rezurexin esiintymistä Klubin terassi näytti melko epätyypilliseltä:



Kameran edessä rankat psychofanit intoutuivat hieman herkistelemäänkin:





Daniel DeLeon / Rezurex:



Tunnelmia Rezurexin moshpitistä:





En tiedä onko juuri tässä tilanteessa, vai tuossa, kun eräs juhlijoista loukkasi polvensa vähän ikävän näköisesti. Konkkasi pitistä pois ja istahti portaalle. Koitin siinä autella ja nostella kun näytti niin tuskaiselta. Kävin tiskiltä kysymässä kylmäpusseja tai jäitä, mutta ei löytynyt. Jos suhteellisen kovasta humalatilasta huolimatta sattuu noin paljon, niin luulisi että jotain on oikeasti käynyt, toivottavasti ei mitään pysyvää. Mutta jotakin kylmäpussireserviä voisi Klubille ehdottaa kun tämän tyyppisiä riehumiskeikkoja on kuitenkin suht paljon, ei luulisi olevan liian kallista.



Ennen illan viimeistä artistia, Gutter Demonsia, törmäsin terassilla suht edustavan näköiseen lahtelaisneitoseen, ja pyysin saada ottaa tästä kuvan. Ulkona alkoi olemaan jo pimeä, mutta valovoimaisella 50-millisellä päätin kuitenkin kokeilla. Valotusajaksi tuli ihan kohtuullinen 1/90s, suurelta osin johtuen tuosta lyhdystä, mutta tarkennus ei meinannut enää osua millään. Salamaa voi käyttää vain tarkennuksen apuvalona, kun Custom Functioneista laittaa "Flash: does not fire" -kohdan päälle, ja näin sain tarkennuksenkin lukittua. Kuva maksoi minulle lonkeron, mutta mielestäni on ihan sen arvoinen. Terveisiä vaan Lahteen ja Saksaan jos ollaan kuulolla :)



Flipper / Gutter Demons:



Johnny ToxiK:





Kaikki Jim Dandy's Revenge, Stellar Corpses, Rezurex ja Gutter Demons -kuvat

1 kommentti:

  1. Nätti kuva lahtelaisneidosta :) Itse olisin ehkä enemmän rajannut itse neitoa enemmän kuvaan

    VastaaPoista