sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Disfear & Ghost Brigade

Pitkästä aikaa bändejä kuvaamassa. Klubilla esiintyi ruotsalaiset Disfear ja Principles of Existence sekä suomalainen Ghost Brigade.

Ghost Brigadea olen kuvannut ennemminkin. Tuolta kerralta mieleen jäi dramaattinen ja tyylikäs valaistus sekä hyvännäköinen esiintyminen. Tämä mielikuva säilyi ja vahvistui tällä keikalla.

Tässä esimerkki tuosta dramaattisemmasta valosta:



Tämä kuva kiteyttää mielestäni jotakin GB:n lava-aktista. Harmikseni tuota ylläolevan kuvan dramaattista valoa oli tarjolla ainoastaan biisien aluissa ja muissa rauhallisissa kohdissa, missä tyypit eivät yksissä tuumin riehuneet niinkuin tässä:



Jossakin kohdassa lavalle tulvi strobovaloa, minkä kanssa saa kyllä erikoisen näköisen kuvan. Toisaalta tälläinen kuva on hieno, toisaalta keikan valaistuksen todellinen tunnelma ei tästä välity.



Disfear ei taas valoja tykännyt käyttää. Sellainen perus-lavavalo ei kyllä inspiroi kuvaamiseen, mutta kun kuvankäsittelyvaiheessa näkee vaivaa, niin näyttäviä kuvia on kuitenkin mahdollista saada.

Mitään varsinaisia kikkoja näissäkään ei ole. Mustavalkokäännöksessä painotin niitä värikanavia, joilla kuvadataa on enemmän ja joilla se näyttää paremmilta, ja yritin olla tavallista huolellisempi tumman pään sävyjen kanssa. Lightroom tuntuu ne oletuksena leikkaavan kokonaan pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti