sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Sakara tour 2010

Viimeksi vuonna 2006 nähty Sakara-kiertue lähti tänä vuonna taas liikkeelle. Tampereella nähtiin tallin orkestereista viisi: FM2000, Mokoma, Rytmihäiriö, Stam1na ja Teräsbetoni.

Tähän asti olen pitänyt Pakkahuonetta paikkana, jota en kuvauksellisesti oikein saa haltuun. Ehkä siihen vaikuttaa koko, lavan ja yleisön etäisyys, jne. En tämänkään jälkeen ole siellä kuin kotonani, mutta nyt olen tuloksiin ehkäpä jo tyytyväisempi. Tällä kertaa päätin kuvaamisessa luottaa laajiszoomiin. Lava on suuri, joten artistit voivat olla lavan edestä kuvatessa joko ihan kiinni, tai sitten vaihtelevilla etäisyyksillä. Kiinteä objektiivi voi olla tämäntyyppisessä kuvaamisessa ehkä vähän haasteellinen. Lisäksi kun isoa lavaa kuvaa ihan sen edestä, voisi laajempikin kuin 24mm tulla kyseeseen.

Laajiszoomia perusteli myös kokemukset ainakin Mokoman valaistuksesta. Se on kyllä hieno, mutta sisältää niin rankasti takavaloa, että mitään kovin hienoja tiukasti rajattuja potretteja voi olla hyvin vaikea saada, kun hiukset tai naaman reunat palavat takavalossa puhki. Mutta laajemmassa kuvassa se tuskin niin haittaisi.

Niinpä kuvat on toiseksi viimeistä lukuunottamatta yhdistelmällä 5D mk II + 17-40/4L otettu.

Mokoma


Mokoman Santtu


Mokoman Saikkonen


Rytmihäiriö


Rytmihäiriö


Stam1nan hyrde


Muutama lisäkuva Klubin galleriassa.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Ensilumi 2010

Ensilumi on minulle aina suuri juttu. Syksyn pimeys katkeaa ainakin hetkeksi. Kävin kävelemässä lumimyräkässä ja otin pari kuvaa. Keli ei ollut kovin kuvauksellinen, mutta oma tunnelmansa näissäkin ehkä on.

maanantai 8. marraskuuta 2010

Wiidakko

Tämä esiintyi yhdessä Herra Ylpön kanssa Klubilla, mutta kuvat ansaitsevat mielestäni oman entryn.

Vokalisti kylpi enimmäkseen punertavassa valossa. Tarkemmin katsottuna valo oli kuitenkin melko hyvää ja sitä tuli (ainakin) kahdesta suunnassa. Kun tiesin että kuvasta tulee mustavalkoisena hyvä, en masentunut punasutusta kameran näytöllä vaan kyttäsin kunnes sain kelpo kuvan.


Tässä on jotain erikoista. Osittain lavalla olleet Ihmisten kamat pakottivat bändin pienelle alueelle. Toisaalta tässä tapahtuu jotain erikoista myös. Mutta koskaan ennen en ole saanut Klubilla näin monipäistä bändiä näin hyvin ryhmäkuvaan. Valo oli yhden naamalla punaista ja toisen naamalla sinistä ja niinpä värillisenä kuva olisi ollut äärimmäisen sekava, mutta mustavalkoisena rokkaa.