tiistai 19. elokuuta 2008

Uusi domain ja portfolio

Ostinpa sitten heikkisantasalo.com -osoitteen, sekä uudistin sivujani muutenkin hieman. Nyt etusivulla on vain kymmenen kuvan setti, sekä pieni infosivu. Vasta linkin takana ovat eri galleriat kuten maisemat, urheilu, bändikuvat, jne, jotka nekin siirsin tuonne 1G:n omaan galleriasysteemiin. Fotarin galleria oli tyylikkäämpi, mutta siinä oli jonkin verran käsitöitä, ja lisäksi 1G:n gallerian navigointi toimii huomattavasti sujuvammin.

Etusivun portfolioksi valitsin tuollaisen flash-pohjaisen. Se ärsyttää monia, mutta toimii nyt alkuun. Tarkoitus olisi joskus väsätä samanlainen mutta html-pohjaisena.

Ihan ongelmitta tämä ei mennyt. 1G on toteutettu niin, että se ei oikeastaan tue omaa domainia. Jos omasta domainista laittaa DNS-ohjauksen osoitteeseen hege.1g.fi, se avaa www.kuvat.fi -sivun. IFrame -ohjauksella homma toimii ainakin etusivuun asti, mutta tämä on hieman rumaa. Itse tein domainin palvelimelle reverse proxyn. Nyt kun domainiin heikkisantasalo.com ottaa yhteyttä, niin tämä reverse proxy ikäänkuin hakee sen oikean sivun ja näyttää sen.

Tämäkään ratkaisu ei tietenkään ole täydellinen. Osa 1G:n linkeistä on ns. absoluuttisia, eli sisältävät koko URL:n. Esimerkiksi, voin ensin olla sivulla www.heikkisantasalo.com/bandikuvaus/2008/raisedfist , sitten painan takaisin -linkkiä, ja kas, olenkin osoitteessa hege.1g.fi/kuvat/bandikuvaus/2008/raisedfist. Tästä syystä tein nyt niin, että etusivun "Kaikki kuvat" -linkki siirtää selaimen tuonne hege.1g.fi -osoitteeseen.

Tervetuloa vierailemaan, ja palautetta voi antaa tähän. www.heikkisantasalo.com

Lomailua, tägäilyä, pyöräilyä, muuttoa..

Kesän alkupuolella tuli muutettua uuteen kotiin Annalaan. Kesä on mennyt muuttoa tehdessä ja valokuvaamisen puolella on ollut ohjelmassa uuteen ympäristöön (Annala/Kaukajärvi/Saarenmaantie jne) tutustuminen.

Tutustumista olen tehnyt lähinnä pyörällä, ja tässäpä GPS-mokkula + S60-puhelin on ollut suuri apu. Olen tallentanut lähes kaikki pyöräilyretket Nokia Sports Trackerilla, josta reitin saa pullautettua suoraan Google Mapsin (tai Earthin) ymmärtämään muotoon. Viime aikoina olen tutustunut vähän paremmin myös ns. geotagaamiseen, jossa tietokonesofta lukee reitin sekä nipun kuvia, sekä kirjoittaa kuvien EXIF-kenttään kuvan koordinaatit.

http://forum.wippies.com/index.php?action=printpage;topic=821.0
http://www.flickr.com/groups/geotagging/discuss/72157601198353554/

Flickrin keskustelusta löytyi GPicSync, mikä vaikuttaa itselleni toimivimmalta. Säätämistä on vähän, ohjelma kirjoittaa geotagit ja lisäksi siitä saa pullautettua Google Mapsissa katseltavan esityksen reitistä kuvineen. Reitti voisi tietysti näyttää vähän hienommalta, ja käytettävyys olla parempi. Esimerkiksi kaksi kuvaa samasta kohdasta tuntuu vähän sekoittavan.

Loppulomasta tuli hommattua myös EasyGo Personal -karttasofta. Oikein kätevä. Paperisia suunnistuskarttoja kun on vähän vaikea löytää, varsinkaan mistään maaseutualueesta. EasyGo näyttää GPS-sijainnin kartalla. Karttatasoja on aina 1:13000 asti, mikä on jo aika hyvä tarkkuus. Jos karttasivua ei ole entuudestaan haettu, se haetaan GPRS:n yli.

Tässäpä kesäloman aikana pyöräillyt reitit: KLIK. Tarkoitus olisi pykätä kustakin reissusta kuvareportaasi, mutta saapa nyt nähdä. Sitä odotellessa voisin esitellä muutaman kuvan:

Ensimmäiset neljä kuvaa on Saarenmaantieltä tai sen melko välittömästä läheisyydestä:









Liuttu, Kangasala (järvi on Kaukajärvi):


Murto, Kangasala (Saarenmaantieltä pohjoiseen kohti Lentolaa):


Viimeiset kaksi kuvaa ovat Kuuselantieltä, joka vie Saarenmaantieltä Liuttuun: